tjugoåttonde

åh herregud, jag är alldeles exalterad! Har några gånger försökt pracka på min ena syster som då är husägare att skaffa ett jordgubbsland som jag såklart skulle köpa in mig på! Tycker det är sjukt trevligt med växter som är ätbara, annars är det inte så roligt! Eftersom jag bor i lägenhet så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle kunna olda jordgubbar... hihih, schi fick jag.

Efter lite research så inser jag att det fungerar alldeles utmärkt! Jag måste ju bara ge det en chans eftersom min syster vägrar?! Fattar faktiskt inte varför, det är ju sjukt gott och trevligt! Något att poa på med.. Och efter ännu lite research så vet jag att bryggmans säljer jordgubbar, och smultron. haha.

Låter kanske inte riktigt som jag men ibland kan man överraska!

PUSS

tjugosjätte

Jag har faktiskt en sak jag tänkt skriva om. Vi kan väl säga att rubriken lyder som sådan:

Ett kristet helvete.

Dom allra flesta som känner mig vet vad jag tycker och tänker om ja, inte bara kristna utan alla sorts religioner. Om vi ska ta allt det här med jesus till att börja med...  Det finns ju bevis på att det fanns en man som hette jesus och han var snickare, men där tar det liksom slut. Det finns ju absolut inga bevis på allt han skulle ha gjort. Och jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man kan tro att han skulle bla. skapat jorden, eller oss för den delen. Det som inte finns bevisat eller är allmänt realistiskt tror jag inte på. Inte ens i närheten. Och jag blir så förundrad hur man kan göra det? Jag kommer nog aldrig förstå mig på kristna

Och vad är det som orakat större delen av krigen i världen? Jo, religioner! Det är de som gör att vi människor är olika, och visst vore det tråkigt om alla var likadana men å andra sidan skulle vi inte ha dom problemen vi haft idag. Jag kan inte förstå hur en religion kan styra en på det där sättet, att följa "någon", av vilken anledning? Man blir ju bara olycklig.. enligt min mening. Kanske därför jag gått ut ur kyrkan också. Det är sjukt hur en religion kan få oss så olika och skapa så mycket problem. Och religoner sätter ju kvinnor i förtryck, inte alla dock. Men det är ju för hemskt. Jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna gifta mig med en muslim till exempel och då spelar det ingen roll om man är född i sverige eller inte, kanske hemskt, kanske inte. Tyck vad ni vill.

Jag pratade en gång med en muslim som jag är bekant med kan man säga. Kan tyckte inte att sverige var ett bra land på så sätt att kvinnor hade för mycket frihet. Han tyckte alltså att det var inte bra. Den här mannen är gift med en svensk kvinna och jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att han skulle säga något sånt. Jag blev så förvånad att jag frågade om han var seriöst, om och om igen. Helt otroligt.

Anledningen till detta inlägg kan man säga är för att jag var på begravning i onsdags. Och som ni alla vet är det mycket be och tjafs på begravningar. Jag ska försöka citera prällen så bra jag kan.
"Vi är aldrig ensamma för vi har gud bredvid oss vart vi än går och han finns där för att lyssna"
Jag förstår bara inte, jag blir så förvirrad. antagligen ska man väl gå runt och tro på att han står där, och att han lyssnar. MEN, det gör han ju inte? Är det någon som fått något svar? Däremot, pratar jag med david får jag ett svar.
Jag förstår inte. ja jises, helt otroligt.

Allt för mig denna gång :)

PUSS

tjugofjärde

Inte så dumt för att vara första gången va? Den blev sjukt god också!

 

PUSS


tjugofjärde

Nu har vi kommit hem från arvidsjaur. Eller jag befinner mig i mitt hem nr 2, norsjö. Och igår fyllde mig bejb år, 29! Stort grattis :)

Men vi har i varje fall haft sjukt trevligt, massa mys, mat, bastu, fiske, skoter, ja you name it! Åkt pulka har vi också gjort, jag lovar att ladda upp bilder :)

Jag har dessutom gjort två smörgåstårtor idag! Kan ni fatta? Skulle lägga upp bilder men var vet inte vart bilderna försvann? haha, får fråga david hur jag ska göra senare.. Det där med bluetooth, fattar inte. Jag tycker själv att dom blev sjukt bra men vi får se om dom smakar lika bra :)

Så det blir mycket bilder som ska upp, men jag lovar, dom kommer :)

PUSS

artonde

Idag har jag haft en riktig matdag! Först thaigarden med mamsen och david, två flugor i en smäll då vi fixade davids födelsedagspresent :) Jovisst, på onsdag blir min bejb 29 år! Helt otroligt. Till middagen blev det plankstek, egentligen sjukt simpel mat men jävlar så gott! Blev även film hos familjen perssons där vi även åt. Alltid lika trevligt.

Men som jag skrev tidigare så ska vi ju iväg till stugan, och när jag kommer hem det vet jag inte men inte innan onsdag i varje fall! Kommer bli så sjukt skönt. Uppdateringen kommer väl inte vara den bästa men något inlägg kanske jag hinner med! Imorgon beger vi oss, vid 10 tror jag. Men jag lovar att ta mycke bilder som jag förhoppningsvis kommer visa senare :)




Badtunna och bastun är till vänster, sweeet!

Från sjön.

 

Hejs

 

PUSS


sextonde

I skrivande stund är jag faktiskt i norsjö. Det känns att det var längesen! I måndags var jag och david och åkte snowboard, riktigt kul och skönt att få komma sig ut. Men vi har insett att vi är för gamla egentligen.. Annars har jag inte gjort så mycket sedan sist, jobbat en hel del så jag har inte haft så mycket fritid. Men till helgen blir det skoter med med familjen persson och nästa vecka kommer vi spendera i stugan. Fiska, äta gott, dricka gott, skoter m.m, inte dåligt med andra ord.

Jo, sitter som på nålar och väntar på att det ska komma ut en cross som jag vill ha. Ja, ni läste rätt. Men säsongen har väl inte riktigt börjat än, men bäst att hålla utkik :)

PUSS

sextonde

Tänkte bara att jag skulle svara på dom kommentarer jag fått ang. gastric bypass.


"Även om jag inte håller med om att det bara handlar om kalorier in-kalorier ut så håller jag med. Jag tror att kroppen är betydligt mer komplex än så, men jag tror absolut att alla som är överviktiga kan gå ner i vikt."

Mitt svar: Det är ju bara så att för att gå ner i vikt måste man ju gå back på nånting. Se bara på till exempel biggest loser, där räknar dom kalorier och det är sjukt effetivt. Det vet ju alla som en gång räknat kalorier, det fungerar ju utmärkt om än man blir crazy till slut. Men som sagt, för att gå ner i vikt så måste man gå back så att kroppen tar av det som finns. Jag tror stenhårt på att det är mycket enklare än vad vi gör det till.

Svar till jessica:

Det finns ju en anledning till att man blivit överviktig från första början. Man äter för mycket och tränar för lite. Det jag menar med mina skattepengar är att jag tycker att överviktiga behöver kanske utbildning, hjälp från någon som kan att gå ner i vikt, för trots allt sitter ju allt i hjärnan.

Jag citerar ida "Min poäng är alltså att GB-op visserligen löser den fysiska biten vad gäller fetman och sjukvården "tjänar" pengar i form av att patienterna minskar risken att drabbas av andra fetmarelaterade sjukdomar. Men missbruket då? Ja, det kvarstår.."

Det är precis det jag menar, visst ska man få hjälp att gå ner i vikt men jag tror att i många fall är en GB fel. Det är en för enkel lösning på det hela. Det löser ju som sagt inte problemet eftersom att problemet sitter i hjärnan. Man kanske måste ändra sitt tankesätt och få hjälp psykiskt stället för fysiskt. För problemen bottnar i 99% i det psykiska.

Visst finns det sjukdomar, gener och annat som kan spela in men i många, och förmodligen dom flesta fall så beror det på att man kanske inte nödvändigtvis är lat men att man inte vet hur man ska göra. Och erkänn, en GB är ju ett väldigt bekämt val. Du slipper träna, svettas, tänka på det du äter och väga dig hela tiden.

Tack för mig ännu en gång!

elfte

si då där, snart jobb. Här nedan ser ni hur jag ser ut när jag jobbar, oftast. Ibland uppsatt hår men i stort sett ser jag ut så där. Men jag hoppas att jag slipper dessa kläder inom en snar framtid :) Jag kommer berätta så fort jag vet när det blir, jag lovar :) hihi, det är sååå spännande!

 

Jag och min fina namnskylt, många gör en big deal av att dom tror jag heter bella, förstår liksom inte grejen.. Folk är konstiga.

Har ju dessutom klippt mig sedan sist, blev mer uppklippt så det är liiiite lättare nu. Men mitt hår är ju riktigt tungt.

Nej, nu jobb.

PUSS

tionde

Nu ska jag ta upp en grej jag tycker är rätt så skrämmande, gastric bypass nämligen. Det verkar som om det är nästa innegrej.. Jag vet ungefär hur många som helst som har gjort en!

Det som är mest hemskt är att det verkar vara väldigt enkelt att få göra en, vad har hänt liksom? Det känns som en väldigt kortsiktig lösning på det hela.

Jag kan förstå om man har förslitiningar på leder eller ont i kroppen av sin vikt, eller om man har utvecklat diabetes, eller någon annan farlig sjukdom.

Jag kan förstå dom som är så sjukt feta att dom knappt kan röra på sig för göra en, men det finns flera fall som jag vet personligen, som förmodligen bara handlar om lathet. Egentligen är ju viktnedgång väldigt enkelt, kalorier in och kalorier ut. Men på nått sätt är det ju trots det väldigt svårt att gå ner i vikt, det vet ju alla. Men det jag tror, det är det behövs utbildning. En operation är verkligen inte lösningen på det hela.

Vem vill att våra skattepengar ska gå åt till det? Jag kan som sagt i vissa fall tycka det är helt okej, MEN jag tror att det är många som bara är så sjuuuukt lata. Och när dom dessutom gått ner så sjukt mycket på så kort tid ska dom ju ha en plastikoperation!

Jag tycker inte det är okej! så är det bara. Jag vet en person som gick ner tidigare men som gått upp allt igen och det är ju verkligen tråkigt, men har den här personen tränat efter att den gått ner? nej, det tror jag knappast.. Då får man ju skylla sig själv.

Jag ser dessutom på dokumentären som går på 4an nu, om gastric bypass och jag blir bara förbannad..

Tror jag ger upp nu, och byter kanal

Om ni har någon annan åsikt får ni gärna yttra er :)

PUSS

sjunde

För ett tag sedan ringde det på min dörr, där stod det en gubbe från tv/radio tjänst och frågade varför jag inte anmält mig.. haha, dum fråga iofs. I varje fall så sa jag att jag nyss flyttat in, vilket jag faktiskt hade gjort. Men, jag hade dock inte anmält mig själv i onödan liksom. Men när han väl stod där hade jag ju inget val, man kan ju inte protestera direkt.

Eftersom min mamma stått på mina tidigare lägenheter så har jag ju aldrig behövt betala.. hehe

Men nu fick jag hem min första räkning, 519 spänn, på nått jag aldrig tittar på. Varför kan public service ta över? är inte det bättre? har i varje fall motvilligt betalat skiten och nu ska ni få höra... I kuvertet med räkningen fick jag även med ett litet brev.. Det var VD:n för tv/radio tjänst som skickade ett litet meddelande.

Det stod något i stil med att "tack för att du betalar tv och radiotjänsten så vi kan fortsätta vara oberoende" nå sånt..

Jag har lust att skicka tillbaka "det är inte så att jag frivilligt betalar, kärringjävel" man blir ju bara mer förbannad över ett sånt brev, hade det varit frivilligt och jag hade betalat så hade jag kanske uppskattat det men inte nu!

Hoppas bara räkningen kommer nästa gång, annars jävlar.

Nu, träning!

PUSS

fjärde

Åh shit vad veckan gått snabbt, och speciellt mina två lediga dagar för idag och hela helgen kommar jag tillbringa på macken. Känner mig måttligt peppad men vad ska man göra?

Hoppas på att nästa vecka ska bli spännande, förutom jobb så hoppas jag på att vi (jag och david) hinner oss ut i backen en sväng :) Och om vädret tillåter nästa helg så blir det att vara i flötu med min syster och en del andra. Så vi hoppas på det bästa!

Och nästa vecka kommer det att hända en väldigt spännande sak, men jag säger ingenting förns jag vet hur det blir :) tihihi

Har dessutom hunnit städa idag, igen... haha. Men idag har jag vädrat mattor och skurat golvet så nu luktar det gott! nej, nu måste jag snabba på lite, börjar kl 16 och har en del att göra innan dess.

tjing, PUSS

andra

Äntligen mars och det börjar tina! Har sett fram emot att slippa kylan och att det börjar bli sommar. Helgen var i varje fall bra, men är lite sleten så idag ska jag bara vila upp mig. Jag kan ju berätta att när vi for till långträsk så var leden huuur fin som helst, men på söndag var den inte hur fin som helst... Och till råga på att så har ju min förkylning satt sig på öronen (förmodligen) så jag är yr 24/7.. haha Men det var hur som helst riktigt trevligt, bastu, god mat och trevligt sällskap!

Jo, på tal om förkylning.. jag har fortfarande ont i ögonen så jag antar att det satt sig längst upp i bihålorna och på det så är jag ju yr! Och till råga på allt så kan jag inte använda nässpray längre för jag blöder näsblod, förmodligen så har jag fått sår efter att sprayande. Ska på apoteket och höra om det finns något annat att göra..

Jobbade både i måndags och igår, men nu är jag ledig ons tors och sen är blir jag på macken heeeela helgen. Men i varje fall på har jag sovit räv. Inatt har jag dock sovit helt okej och jag hoppas det fortsätter så resten av veckan..

Nej nu ska jag göra mig nå mat

PUSS

RSS 2.0